„Гугъл“ обяви инвестиции за 10 млрд. долара в Индия

„Гугъл“ (Google) ще инвестира 10 милиарда долара в Индия, съобщи в понеделник изпълнителният директор на технологични гигант Сундар Пичай.

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на „Гугъл“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Средствата ще бъдат инвестирани през следващите пет до седем години и ще бъдат определени като фонд на „Гугъл“ за дигитализация на Индия, информира bnr.bg.

Чичко Google знае повече за вас отколкото майка ви - Последни ...

Средствата ще имат за цел да дадат възможност на индийците да получават информация на майчините си езици, да създават нови продукти и услуги, да насърчават предприятията да приемат дигитална трансформация и да работят върху развитието на технологии и изкуствен интелект за здравеопазването, селското стопанство и образованието.

Гугъл блокира 18 млн. имейла на ден заради фалшиви новини за ...

„Очакваме с нетърпение да работим заедно с министър-председателя Нарендра Моди и индийското правителство, както и с индийски фирми от всякакъв размер, за да реализираме нашата споделена визия за Дигитална Индия“, написа Пичай.

Гугъл" оповести актуализации за поверителност на свои водещи ...

„Това е отражение на нашата увереност в бъдещето на Индия и на нейната дигитална икономика“, посочи изпълнителният директор на Google и на компанията-майка Alphabet Inc.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *