Гърците спират работа за 2 дни в протест срещу икономически мерки

Два дни Гърция ще остане блокирана от поредната стачка. Синдикатите отново дигнаха на крак работещи и безработни срещу нов план от мерки и икономии, който ще се гласува в парламента утре. Транспортът в страната е напълно блокиран. Спрени са влакове, фериботи и самолети. Всички държавни служители прекратиха работа за два дни. Затворени са министерствата и общините. В ефективни протести са учители, лекари и митнически служители. От днес прекратяват работа и бензиностанциите. Магазините и банките няма да работят поне два дни. Стачкуват също и журналистите от вестници, радио и телевизии.
Синдикати и опозиционни партии организират два дни на неподчинение и силен натиск върху народните представители, за да не подкрепят икономическия план на правителството. С негативен вот заплашват и депутати от управляващата социалистическа партия. Ако правителството не спечели вота в парламента, то Гърция няма да получи спасителния транш от 8 млрд. евро и ще обяви фалит.
Всички полети на гръцките авиокомпании „Ейджиън Еърлайнс“ и „Олимпик Еърлайнс“ са отменени, защото стачкуват и авиодиспечерите. Според информация на сайта на летище София, анулирани са полетите за днес и за утре от и за Атина.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *