Двама останаха играчите за “Булгартабак”

„Си Би Фемили Офис Сървис“ ГмбХ, Австрия, отпадна от по-нататъчно участие. Крайният срок за подаване на депозит и обвързваща оферта е 15.00 часа на 29 август 2011 г.
Според информация на в. „Стандарт“ третият кандидат – „Си Би Фемили Офис Сървис“ Гмбх,  е имал оперативни проблеми с банковия превод на парите, които са необходими за закупуване на информационния меморандум, и това ги е забавило отвъд крайния срок. Документацията струва 20 хил. лева и срещу нея всяка фирма получава сертификат, който позволява да се проучи „Булгартабак“ отвътре.
За първите шест месеца на годината „Булгартабак холдинг“ отчита приходи в размер на 45 966 хил. лв., съобщиха вчера от холдинга. За периода се наблюдава намаление на разходите за персонал с 148 хил. лв., както и намаление на разходите за амортизация с 381 хил. лв. (или с 36.92 на сто). Средно-претеглената цена от последната борсова сесия, на която са търгувани акциите на дружеството към 30 юни 2011 г. е 34.25 лв./акция, а към 30 юни 2010 г. е била 15 лв./акция, което говори за подобряване борсовите показатели на компанията.
Обявата за конкурса за продажбата на „Булгартабак“ бе публикувана в Държавен вестник на 10 май. Продават се 5 881 380 броя акции, които са около 79,83% от капитала на дружеството. След обнародването на заповедта следва 110-дневен срок за оценка на кандидатурите и приключване на сделката.  След обявяването на конкурса общо десет фирми първоначално закупиха документи за участие в конкурса.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *