Две групи отвличат в София

Една и съща престъпна група извършва отвличанията на знаковите фигури в София и в МВР има информация за нея. Това съобщиха пред Дарик бивши полицаи от висшето ръководство на МВР. Преди време в полицията са засекли и банда, която отвлича богати стари хора и присвоява имотите им.

Четвърти ден няма информация за съдбата на изчезналия бизнесмен Киро Киров. 70-годишният президент на фирма „Киров – Бош” изчезна на 27 март през нощта пред дома си в столичния квартал „Банкя”.

Източниците на Дарик твърдят, че на няколко пъти автомобили и хора от престъпната група, автор на последните знакови отвличания, са били засичани от МВР. Това е станало докато антимафиотите са разследвали отвличането на 15-годишният син на застреляния бизнесмен Иво Марков, както и в случая с изчезването на бившия президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Полицейски източници, пожелали анонимност, твърдят че същата престъпна група е извършила поне още няколко отвличания, за които не е било съобщавано.

Преди две години в МВР е била засечена и още една подобна престъпна банда, действаща на територията на София. Тя се е занимавала с отвличане на имотни стари хора. Похитителите проучвали предварително жертвите си. След като получат информация, че старците са богати, нападателите ги отвличали и ги изнудвали да прехвърлят имотите си. След това възрастните хора изчезвали.

Бившите експерти са категорични, че и двете престъпни групи нямат нищо общо с бандата на застреляния Йордан Цонков-Джижи и починалият при полицейски арест Пламен Куцаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *