Джакпотът от тотото надхвърля 9.4 млн. лв. в неделя

Печелившата комбинация във второ теглене на играта 6/49 в последния тираж в четвъртък се състоеше от числата 1, 2, 5, 9, 21 и 42. В първо теглене на същата игра печелившите числа 2, 9, 20, 21, 30 и 38 също не бяха разгадани от участниците. За тираж №92 сумата, за която ще имат възможност да се борят участниците в първо теглене на 6/49, се очаква да бъде 412 000 лева.
В играта 6/42 комбинацията на късмета се състоеше от числата 8, 10, 21, 26, 32 и 35. Тя обаче не беше улучена от участниците, пуснали фиша си за тази игра. Така за следващия тираж джакпотът ще достигне 840 000 лева.
Тегленето на тираж №92 на ще бъде в 21.00 часа по БНТ1 на 18 ноември. Приемателната мрежа ще работи с удължено работно време, упоменато на всеки тотопункт.
Още сутринта в четвъртък някои справки изпариха надеждите на пусналите тото: никога в историята милионен джакпот не е падал в тираж номер 91. Преди година например в 92-ия тираж падна шестица от 3 820 811 лева. Професорът по математика на БАН Николай Николов пък посочи, че „досега джакпотът не е падал в четвъртък“. Според него обаче „със сигурност ще падне до края на ноември“.
Проф. Михаил Константинов обясни, че комбинациите в тотото са близо 14 милиона, от които може да изберете шест числа от 49. Тъй като се пуска обикновено четворен фиш, шансът става 1 към 3,5 млн. Това е индивидуалният шанс за всеки човек, той е математически шанс, който не зависи от натрупания джакпот. Според него, да се пуска пълна комбинация в играта не е удачният вариант.
„Ако има комбинация от седем числа, тогава седем пъти се увеличава шансът. За една комбинация в случая се раздават 8,5 млн. лева, а комбинациите са 14 милиона. Средният български тотаджия ще загуби в случая по 9 стотинки на комбинация, ако не спечели“, разясни още проф. Константинов пред БНТ. Той посочи и че падането на джакпота зависи само от някоя от подадените комбинации. „В някои случаи хората прегарят, случайните играчи два-три пъти като не улучат, се отказват. И тогава пада джакпотът, това се е случвало няколко пъти в историята на тотализатора“, каза проф. Константинов.
Запитан дали е възможно едни и същи числа да се паднат в два поредни тиража, математикът отговори, че топките нямат памет. „Какво се е паднало в миналия тираж няма никакво значение за това какво ще се падне сега. Топките се подменят за всеки тираж. Това, че някои числа излизат по-рядко или други по-често, е в рамките на статистиката само“, обясни проф. Константинов. Относно навика на много хора да пускат комбинации от числа, свързани с рождени дни, някои паметни дати за тях, математикът коментира, че това няма никакво значение. „Например, комбинацията 1, 2, 3, 4, 5, 6, е също толкова вероятно да се падне, колкото и всяка друга комбинация. Когато играете за джакпота, няма значение какви числа ще напишете. Няма стратегия“, заяви още математикът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *