ДЗИ Банк сваля лихви

Сваляне на лихвите по жилищноипотечните кредити обяви ДЗИ Банк вчера.

Ден след показния разстрел на собственика Емил Кюлев дружествата от групата работят с ежедневния си ритъм. В централния офис на ДЗИ на „Цар Освободител“ е спокойно и не се забелязва никаква суматоха. Мениджърските екипи работят по оперативните задачи, увериха от дружествата.

Съобщението за намаление на лихвите е поредно доказателство, че банката ще продължи политиката си за стабилно присъствие на пазара, коментираха оттам.

Промоционалните условия са валидни за заемите в левове и евро. За първата година от кредита в единната валута ще се плаща лихва от 4,5 на сто. В левове пък – 4,8 на сто. За остатъчния срок от заема лихвата ще бъде 8,5 на сто и в двете валути. Банката запазва предложението си за кредити с гъвкави схеми за погасяване, 12-месеца гратисен период и сериозни отстъпки при сключване на застраховки в ДЗИ.

Междувременно ръководството на борсата реши търговията с дружествата на Кюлев да бъде спряна за още две сесии, за да се избегнат спекулации. Книжата на ДЗИ, ДЗИ Банк и „Ривиера“ бяха спрени от пазара още в сряда сутринта, час след новината за убийството на банкера. Преди това те загубиха близо 12% от стойността си само за минути.

Още не е ясно кой ще поеме управлението на фирмите на Емил Кюлев, чрез които той контролира финансовата група. Засега слуховете са поравно в полза както на първата, така и на втората му съпруга. Говори се дори, че първородният му син, 19-годишният Александър, ще поеме юздите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *