Доган: Правителството има пропуснат работен луфт от 6-7 месеца

Исперих /КРОСС/ Пред многохиляден събор ДПС алармира, че потъпкването на правата и свободите е опасна индикация за състоянието на обществото. Потъпкването на правата и свободите на човека не може да покрие цената на живота, това каза председателят на ДПС Ахмед Доган на Демир Баба Текке, където се проведе заключителното честване на майските събития. Когато ние от ДПС мълчим, също и говорим, а когато кажем нещо, винаги има скандали, но проблемите се решават. Без ДПС, без права и свободи като темел на демокрацията, нашата страна Република България няма ясно бъдеще, допълни от трибуната Доган.
Положението на правителството е тежко от гледна точка на проблема, който трябва да решава това правителство, защото тази криза е повсеместна – не само национална, тя е европейска и световна, каза пред журналисти председателят на ДПС и допълни, че нещата се усложняват все повече, отколкото е необходимо от гледна точка на ненавременните и неадекватни действия на правителството. От гледна точка на някои закони, много са закъснели, изтъкна лидерът на ДПС и прогнозира, че до края на годината ще има още една корекция на бюджета, което потвърждава тезата, че управляващите не отчитат реалностите.
В отговор на въпрос дали правителството е в състояние да се справи с кризата и дали антикризисните мерки са адекватни, Доган отговори: „Имаше неща, които трябваше да се направят преди 7 месеца, а се предприеха и реализираха едва сега“. Според него правителството има пропуснат работен луфт, който е най-малко 6-7 месеца.
Смятам, че правата и свободите на всеки един гражданин са важни и при най-малката индикация за тяхното нарушаване трябва да се алармира обществото, сподели Ахмед Доган в отговори на журналистически въпрос.
За да отбележат 21-вата годишнина от протестните действия срещу т.нар. „възродителен процес“ в местността Демир Баба Текке край Исперих се стекоха хиляди. За честването пристигнаха лидерът на ДПС Ахмед Доган, членове на ЦОБ на ДПС, депутати, представители на Европейския парламент, кметове на общини, гости от чужбина.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *