Доларът възстановява позиции

Зелените пари възвърнаха позиции спрямо японската йена в търговията от сряда след като все повече пазарни участници възприемаха идеята за липса на промяна в монетарната политика на националната банка на Япония. Обрат в пазарните очаквания донесе и резултатът от икономическо проучване в страната, изследващо потребителското доверие, което достигна 52.1 спрямо очаквания за 56.2. Именно предпазливостта бе движещата сила на търговията при валутната двойка, а форекс участниците очакват с интерес изявленията след срещата на монетарната институция. По време на последната месечна среща членовете подкрепящи настоящото монетарно статукво бяха 7:2. Евентуална промяна в полза на рестриктивна стратегията може да окаже въздействие върху валутния пазар.

Единната валута се търгуваше под напрежения спрямо зелените пари и в сряда, когато станаха известни данни за търговския баланс на Германия за декември. Той регистрира излишък от 9.2 милиарда евро спрямо очаквания за +13 милиарда. Изненадващо ниската стойност се приписва на повишения внос през същия месец.

Британският паунд не регистрира съществена промяна спрямо щатската валута в сряда. Вчера бе обявено и индустриалното производство за Декември в страната, което отбеляза ръст от 0.2%, спрямо прогнози за повишение от 0.3%. Фабричното производство за същия период се повиши с 0.3 %, като леко надмина пазарните очаквания. Въпреки растежа на показателя за втори пореден месец възстановяването на производствения сектор в страната очевидно протича бавно и нерешително. Икономическите данни от сряда едва ли ще окажат влияние върху решението за основния лихвен процент в страната, предстоящо днес.

Австралийският долар загуби от стойността си по време на търговията от вчера, повлиян от резкия спад на цените на металите в следобедната сесия във вторник. Националната банка на Австралия запази непроменено нивото на основната лихва – 5.5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *