Доларът поевтиня след слабите данни за САЩ

Щатският долар поевтиня спрямо кошница от валути в сряда, след като слабите икономически данни за САЩ накараха търговците да купуват евро и да продават долари, поради несигурността относно момента на първото увеличение на лихвения процент в щатите.

Доларовият индекс се понижи за втора поредна сесия, след като данни показаха, че индустриалното производство в САЩ е отчело най-големия си спад за последните 2-и половина години, докато ръстът на производствената активност в Ню Йорк неочаквано е забавил скорост.

Анализатори споделиха, че търговците на валути са станали изключително чувствителни към икономическите данни, тъй като те дават насоки за това кога евентуално Фед ще реши да повиши лихвения процент в страната. Увеличението на основния лихвен процент би довело до поскъпване на долара, тъй като това ще предизвика прилив на инвестиции към САЩ.

Еврото, което в ранните часове бе на загуба спрямо долара, постепенно обърна посоката и реализира печалби. Единната валута се възстанови, въпреки че ЕЦБ потвърди миролюбивата си позиция относно паричната политика.

Последно еврото бе на печалба от 0,24% до 1.0701, след като по- рано през сесията достигна връх на 1.0744.

Последно доларът бе на загуба от 0,15% спрямо йената до 119.09, след като по- рано достигна най- ниската си стойност за последната седмица и половина на 118.79 йени.

Доларът реализира загуба от 0,72% спрямо швейцарския франк, достигайки едноседмично дъно на 0.9630.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, реализира загуба от 0,38% до 98.355, след като достигна почти едноседмично дъно на 98.216.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *