Доларът продължи печелившата серия

Доларът продължи поскъпването си във вторник, след като търговците се завърнаха по работните си места след Великденските празници и подкрепиха започналия в понеделник тренд, но в средносрочен план движението на валутата остава ограничено в тесния диапазон, който се формира покрай скорошните смесени икономически данни.

Щатската валута обаче не успя да поскъпне спрямо австралийския долар, тъй като изненадващият ход на АЦБ да не намали лихвените проценти подкрепи местната валута.

Възходът на щатския долар се забави през последния месец поради излизането на разочароващи икономически данни, като например доклада за неселскостопанската заетост от миналия петък, които показаха слабост през първото тримесечие на годината. Все пак очакванията за възстановяване на позволяват на долара да поевтинее твърде много.

Доларът възстанови всичките си загуби спрямо еврото, причинени от слабия доклад за заетостта през март. Еврото изгуби 1% до дъно за сесията на 1.0814.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, нарасна с 1.20% до връх за сесията на 97.937.

Доларът поскъпна до най- високата си точка от 20 март до сега спрямо йената, достигайки връх на 120.45 йени и реализирайки печалба за деня от 0,77%.

Австралийският долар поскъпна от 0.76 преди решението на АЦБ до 0.7711, достигайки едноседмичен връх и продължавайки възстановяването си от 6- месечното дъно на 0.7534, достигнато в четвъртък. Печалбите на австралиеца обаче впоследствие намаляха до 0.7638.

Политиците от АЦБ отбелязаха, че макар австралийският долар да е поевтинял спрямо щатския си съименник, спадът му спрямо кошница от валути е бил значително по- малък, като добавиха, че по- ниският валутен курс е бил необходим, за да подпомогне икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *