Доставят за първи път ексклузивни лунари за годината на кучето

От 18-ти септември, България е една от първите страни в Европа, която ще разпространява най-новата серия на един от фаворитите на пазара на монети – австралийския лунар от световноизвестната хронологична златна колекция Австралийска лунна серия II. Последната монета от поредицата е за 2018-та – годината, посветена на кучето, според китайския лунен хороскоп. Известен с атрактивния си външен вид и изящната детайлна изработка, определяна от матирани огледални образи, австралийският лунар под знака на кучето е идеално допълнение за колекцията на всеки любител.

Също като останалите монети от Австралийската лунна серия II, лунарът на 2018г. е  с ограничен тираж – 30 000 броя за едноунциевите. Сред останалите животни от китайския лунен календар, на които са посветени вече издавани серии монети от колекцията са, Тигърът, Драконът, Змията, Маймуната и др., като лунарът на 2017г. е под знака на Петела.

Най-новата серия на монетата за 2018-та година вече може да попадне в ръцете на всеки колекционер, във всякакви размери, съобщиха доставчиците за България – Tavex. Последният австралийски лунар може да бъде поръчан и платен през сайта на финансовата компания, която гарантира бърза и сигурна доставка до всяка точка на страната.

Според последни данни на пазара, все повече българи купуват монети с цел инвестиция или заради сантиментална стойност. Тъй като австралийският лунар се изсича еднократно в лимитиран тираж от 30 000 броя, стойността му се увеличава с хода на времето, защото монетите от стари серии са разпродадени и могат да се добият единствено посредством вторичния пазар. Наблюдава се и все по-честата тенденция лунарите да бъдат закупувани като подарък за рожден ден или по случай нова рожба, родена под знака на животното, изобразено на златната или сребърна пара.

Като посветен на годината на кучето, което символизира вярност и идеализъм, австралийският лунар на 2018 г. носи същите послания за своите притежатели. Според известна притча, китайските знаци, съответстващи на всяка година, са посветени на дванайсетте най-издръжливи животни, които са предолели прекосяването на дълбока и студена река, за да стигнат до Буда. В знак на благодарност, божеството подарява на животните по една година, в която да управляват света.

Според историята, кучето пристигнало при Буда чак единайсто по ред, поради редица ангажименти вкъщи, затова той му подарил единайстата година. Това е и предпоследната година за световноизвестната хронологична златна колекция Австралийска лунна серия II.

 

Милен АТАНАСОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *