Евро/долар имаше значително техническо движение в петък

Технически анализ за 15.03.201009.24.AM

EURUSD

Евро/долар имаше значително техническо движение в петък от пробива над основния низходящ канал, потвърждавайки възходящия обръщащ сценарий след сформираното „тройно дъно” около 1.3450/35. Докато техническите изгледи са възходящи в краткосрочна перспектива с цел 1.3850 преди целта в района на 1.4025/50, от фундаментална страна еврото е подкрепено от покачващия се риск апетит, но напомням че все още нямаме убедително решение на дълговите проблеми на Гърция, така че всъщност фундаменталната основа за покачващото се евро остава крехка и някакви негативни новини от Еврозоната или САЩ биха могли да натиснат европейската валута и да бъдат потенциална заплаха за техническите бичи прогнози, тъй като нежеланието за риск може да се повиши и да даде предимство на долара. Първата подкрепа е на 1.3700. Пробив под това ниво би трябвало да се разглежда като сериозна заплаха за възходящия сценарий, с тестване на 1.3550/30.

GBPUSD

Паунд/долар продължи възходящия импулс в петък, достигайки връх на 1.5217 и закри на 1.5182. На четиричасовата графика можем да видим, че двойката е в критична техническа фаза като цената е готова да тества горната линия на низходящия канал. Сигналите са възходящи засега, но отбелязвам че само ясен пробив над горната граница на канала може да се разглежда като неуспех за мечките и да поднови възходящата фаза. Колкото по-дълго цената се движи вътре в канала, основния низходящ сценарий остава непокътнат. Най-близката подкрепа е 1.5120, чийто пробив би трябвало да предизвика по-нататъшен моментум надолу за тестване на 1.5000/50 и да запази основния мечешки сценарий валиден. Непосредствена съпротива се вижда на 1.5250. Последователно движение над това равнище може да се разглежда като неуспех за мечките с техническа възходяща цел 1.5350, дори 1.5530.

USDJPY

Долар/йена направи друго нерешително движение в петък, сформирайки още едно „дожи” на дневната графика. Сигналите остават неутрални в краткосрочен период. Възходящия корекционен сценарий с тестване на 91.50 остава валиден, но знаем че цената не бе наистина способна да остане над 90.50 миналата седмица, индикирайки ограничена сила за биковете. Друго движение обратно под 90.50 би могло да отслаби възходящата корекционна инерция с тестване на 89.50.

USDCHF

Долар/франк имаше значително движение в петък, пробивайки под подкрепата 1.0640. Този факт би трябвало да предизвика бъдеща корекция надолу с цел 1.0507, но колкото по-дълго цената се движи във възходящия канал, основния бичи сценарий остава валиден и всяко низходящо движение би трябвало да се разглежда като корекционно движение. Друго движение обратно над 1.0640 би могло да намали низходящия корекционен сценарий за тестване на 1.0888 още веднъж.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *