Евро/долар направи умерен възходящ моментум вчера

Технически анализ за 30.09.201009.48.AM
EURUSD
                                             
Евро/долар направи умерен възходящ моментум вчера, достигайки връх на 1.3646 и закри на 1.3626. Като цяло все още сме в силна бича фаза с цели в района на 1.3700-1.3800 за тази седмица, особено ако цената направи друг пробив над 1.3646. Както може да се види на четиричасовата графика, CCI е на път да премине под нивото 100, сигнализирайки за възможна малка низходяща корекция с тестване на зоната на подкрепа 1.3550-1.3500. През последните две седмици възходящото движение на ценатна се характеризира с пробиви-консолидация-отново пробиви. Така че в момента, със старта на CCI да покаже потенциален низходящ натиск за повторно тестване на нулевото ниво, може да сме в друга консолидация фаза, но къси позиции не се препоръчват. Само движение под 1.3500 и нарушаване на възходящия канал могат да отслабят възходящите изгледи и да предизвикат по-нататъшна мечешка корекция.

 
GBPUSD
Паунд/долар направи още едно волатилно, но нерешително движение вчера. Сигналите остават неутрални в краткосрочна перспектива. Все още се намираме в силна възходяща фаза и за предпочитане е бичия сценарий, но се нуждаем от ясен пробив над 1.5900 за продължаване на възходящия сценарий за тестване на 1.6000. В посока надолу, ключово ниво на подкрепа си остават 1.5728 и долната граница на второстепенния бичи канал (в червено). Пробив под тази зона може да отслаби очакванията за нагоре, с тестване на долната линия на основния възходящ канал (в бяло).
 
USDJPY
Долар/йена не направи значително движение вчера, но все още успява да се задържи под 84.00 и сформира по-ниски дъна на дневната графика, индкирайки че низходящия сценарий на заобления връх остава валиден с цел 82.87. Друг натиск над 84.00 може да ни отведе в неутрална зона, като посоката също ще стане неясна, но само ясен пробив над 84.82 може да закрие мечешкия сценарий. Фундаменталния фокус все още е върху възможната интервенция от страна на японското правителство за спиране на по-нататъшното покачване на йената.
 
USDCHF
Долар/франк беше колеблива вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. Сигналите са неутрални в кратки срокове, но все още се намираме в контекста на основния силен низходящ сценарий с цел 0.9647, особено ако цената пробие под 0.9730. Направих приспособяване на низходящия канал. Първата съпротива е на 0.9814 (вчерашният връх) и горната линия на мечешкия канал. Пробив над нея може да доведе до бъдеща възходяща корекция, но колкото по-дълго цената остане под 0.9931, смятам че все още сме в силна низходяща фаза.
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *