Европейската комисия организира Дни на заетостта 2009

За седми път Европейската комисия организира Дни на заетостта, които ще продължат през следващите две седмици в целия Европейски съюз.

Главната проява е утре в Брюксел. Над 80 компании и хиляди европейци отговориха на поканата на комисията да се срещнат в Берлемон – централната сграда на комисията в белгийската столица. Акцентът тази година е поставен върху постигане на съответствие между уменията на търсещите работа и нуждите на пазара на труда, особено ще се отнася до младите хора.

Желаещите имат възможност предварително да изпратят автобиографиите си, за да могат да се състоят работни интервюта на място. Интересен елемент също е възможността посетителите да направят безплатни тестове за оценка на професионалните си умения и способности.

Проявата в Брюксел е част от поредица форуми и други събития, организирани в над 200 града в Европа. През Дните на заетостта отново ще бъде представена стратегията на Европейския съюз за икономически растеж и работни места, мерките за насърчаване на трудовата мобилност в Европа. Общо инициативата включва над 500 отделни прояви, като форуми, обсъждания, лекции, семинари и културни събития.

Дните на заетостта се организират в рамките на дейността на EURES – европейската служба за трудова заетост.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *