ЕК предлага нова специална програма с бюджет от 4 милиарда евро

За следващия дългосрочен бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027 г. ЕК предлага нова специална програма с бюджет от 4 милиарда евро за предоставяне на възможности и защита на потребителите и за осигуряване на условия за множество малки и средни предприятия (МСП) да се възползват изцяло от един добре функциониращ единен пазар. Това съобщиха от Представителството на ЕК в България.

Резултат с изображение за ек

С новата програма ще се укрепи управлението на вътрешния пазар на ЕС. Чрез нея ще се подпомага конкурентоспособността на предприятията, и по-специално на малките и средните предприятия (МСП), ще се насърчават подобряването на човешкото здраве и здравето на животните и растенията, както и хуманното отношение към животните, и ще се създаде рамка за финансиране на европейската статистика, информира economynews.bg.

С новата Програма за единния пазар ще се подкрепя следното:

– Защита и предоставяне на възможности на потребителите;

– Конкурентоспособност на предприятията, по-специално на МСП;

– Високо равнище на защита на здравето на хората, животните и растенията;

– Ефективно правоприлагане и първокласни стандарти;

– Лоялна конкуренция в цифровата ера;

– Висококачествена европейска статистика.

Финансирането се управлява съгласно строги правила, за да се гарантира стриктен контрол върху това как се използват средствата и дали се изразходват прозрачно и отчетно.

Като цяло 28-те комисари на ЕС носят крайната политическа отговорност за гарантиране на правилното изразходване на средствата на ЕС. Но тъй като по-голямата част на средствата се управляват в страните получатели, отговорност за извършване на проверки и годишни одити носят националните правителства.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *