ЕК с мерки за защита на стоманата

Еврокомисията публикува комюнике, в което се посочва, че за да се избегне препродажбата на европейския пазар на стоманени продукти на други държави, повлияни от тарифите на САЩ, ЕС предприема защитни мерки, които влизат в сила от 19-ти юли т.г.ЕК с мерки за защита на стоманата.

Резултат с изображение за стоманолеене ес

Еврокомисията публикува комюнике, в което се посочва, че за да се избегне препродажбата на европейския пазар на стоманени продукти на други държави, повлияни от тарифите на САЩ, ЕС предприема защитни мерки, които влизат в сила от 19-ти юли т.г. Традиционните вносни стоманени продукти обаче няма да се повлияят от новите мерки, пише още Еврокомисията.

Защитните мерки обхващат 23 вида стоманени изделия, върху които ще бъдат наложени митнически квоти. Някои развиващи се страни, които изнасят ограничени продукти за ЕС, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн са изключени от тези мерки, нформира economynews.bg.

Цитирайки изявление на търговския комисар Сесилия Малмстрьом, в комюникето се отбелязва, че наложените от САЩ допълнителни тарифи върху внасяните стоманени продукти водят до отклоняване на търговския обмен, което ще наруши интересите на стоманените производители и работници в ЕС. Брюксел няма друг избор освен да предприеме временни защитни мерки, се казва още в комюникето.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *