ЕС компании бягат от Африка, идват в България

Размириците в Египет и Тунис накараха фирмите да търсят по-сигурни дестинации, където да изнесат част от дейностите си. Те са привлечени към България и Румъния, заради политическата стабилност на тези страни, по-малкия риск от терористични атаки и революции, членството в ЕС, културната и географска близост.
„Водим разговори с инвеститори, предимно от Франция, които се изтеглят от Северна Африка и се насочват към Източна Европа като дестинация за аутсорсинг“, обясни Филип Угринов, изпълнителен директор на CallPoint New Europe, една от най-големите независими аутсорсинг компании в региона.
„За такива и други проекти имаме основание да мислим, че ще назначим поне 250 нови служители до края на 2011 година. Очакванията ни за бизнеса през тази година са положителни и предвиждаме отново двуцифрен растеж“, допълва той.
Филип Угринов ще дискутира актуални въпроси за аутсорсинг индустрията в България на конференцията „Аутсорсинг 2011- посоки на развитие, ползи и рискове“, която започна днес в София.
CallPoint New Europeю е една от най-големите независими аутсорсинг компании в Източна Европа. 95% от фирмите, които ползват услугите на CallPoint, са от Западна Европа. CallPoint New Europe е създадена през 2004 година и специализира в 4 направления: пътуване и свободно време; търговия на дребно и онлайн търговия; финансови услуги; телекомуникации.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *