ЕС създава фонд за борба с коронавируса

ЕС ще създаде инвестиционен фонд за борба с коронавируса, като се очаква той да набере 25 млрд. евро. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Еuronews.ЕС създава фонд за борба с коронавируса.

Фондът ще бъде насочен към здравните системи, малките и средни предприятия, трудовия пазар и други уязвими сегменти от нашата икономика. Очаква се бързо да бъдат набрани 25 млрд. евро, които да бъдат насочени към страните членки.

„За да реализираме идеята, ще предложа на Съвета и парламента тази седмица да освободим веднага 7,5 млрд. евро целево финансиране. Ще създам работна група, която ще е в контакт със страните членки, за да гарантира, че парите ще започнат да се движат през следващите седмици“, каза Урсула фон дер Лайен след видеоконферентна връзка с лидерите на страните членки.ЕС създава фонд за борба с коронавируса.

Резултат с изображение за „ес корона вирус“

преди 1 ден

От своя страна председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, че заседанието на лидерите на страните членки ще се проведе на 26 и 27 март и няма да се отлага заради коронавируса.

„Здравето на нашите граждани е първият ни приоритет. В резултат на това държавите членки ще предприемат мерки, основани на науката и медицинските съвети“ и „пропорционални, така че да нямат прекомерни последици за нашите общества като цяло“, заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, информира infostock.bg.

Резултат с изображение за „ес корона вирус“

Междувременно за последното денонощие броят на жертвите на коронавируса в Италия се е увеличил със 168 до общо 631 души – което е ръст от 36%.

Общият брой на заразените е скочил до 10 149 от 9172 по-рано – което е ръст от 10,7%.

Шефът на италианската Гражданска защита заяви, че от първоначално заразените 1004 са се възстановили напълно в сравнение със 724 ден по-рано. В интензивни отделения са 877 пациенти.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *