ЕС с €424 млрд. инвестиции

Европейският съюз е привлякъл най-много чуждестранни инвестиции в света през 2016 г. – €424 милиарда евро, а втори са САЩ с €319 милиарда. Средната заетост в ЕС е рекордно висока – 72% от всички трудоспособни, а инвестициите са от нивата преди кризата – 22% от БВП.

Всичко това показва, че за Европа икономическата криза е минало и сега е време да се концентрираме върху решаване на проблеми като миграцията и бъдещето на ЕС.“ заяви  българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското движение Ева Майдел на новогодишна реч за бъдещето на Европа на 29 януари в Брюксел пред над 450 високопоставени гости на германската провинция Баден-Вюртемберг. Сред тях бяха премиерът на региона, Винфрид Кречман, европейският комисар по бюджет и човешките ресурси, Гюнтер Йотингер и министърът по правосъдието и европейските въпроси на Баден-Вюртемберг Гуидо Волф.

„Миграцията е най-голямото предизвикателство пред Европа в 21-и век. Нито една държава не може да се справи с проблема сама. Трябва не просто да координираме политиките и действията на отделните държави, а да ги превърнем в общоевропейски мерки, ако искаме да се справим, когато миграционният натиск отново се засили.“, акцентира Ева Майдел, която беше специален гост на приема, информира economynews.bg.

„За развитието на обществата ни няма да е достатъчно да овладеем миграционния натиск. Трябва всеки европеец да има нужните умения да участва в новата икономика и условията на широка дигитализация. Само ако реформираме образованието в посока усвояване на умения като програмиране, предприемачество, работа с нови технологии, ще сме сред победителите по време на надигащата се технологична революция.“ заяви още Ева Майдел.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *