Жилище в центъра на Лондон ще струва 36 млн. лири до 2050, прогнозира инвеститор

Цената на едно средно голямо жилище в центъра на Лондон може да достигне 36 млн. британски лири до средата на века, пише The Guardian, позовавайки се на изчисления на един от най-големите инвеститори в първокласни имоти в столицата.

Апартамент в центъра на британската столица ще струва главозамайващата сума от 36 млн. лири, ако прогнозите на London Central Portfolio за ръст от 9% на пазара на годишна база се сбъднат. Компанията твърди, че инфлацията, съпътстваща цените на жилищата в най-желаните лондонски райони през последните 4 десетилетия ще продължи и занапред.

~ „Средната цена на първокласен имот в централен Лондон в момента е 1,5 млн. лири. От 40 години насам тези цени тенденциозно растат с около 9% на годишна база и не виждаме причина това да се промени в бъдеще“, каза инвестиционният директор в LPC Хю Бест.

Кризата в Крим няма да попречи на неумолимия ръст на цените на жилищата в Лондон, каза изпълнителният директор на LCP Наоми Хийтън. „Руските потребители са само част от пазара и техният брой намалява през последните няколко години. Но защо да не дойдат украинци на тяхно място?“

„Лондон е предпочитана дестинация от богатото население на света, още повече, че по-заможните китайци тепърва ще идват насам. Загубата на част от руските олигарси няма да е от решаващо значение за пазара“, добави тя.

London Central Portfolio основа фонд на стойност 100 млн. лири за закупуването на едностайни и двустайни апартаменти в най-скъпите квартали на Лондон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *