Заради COVID-19 японски фирми въвеждат ранно пенсиониране

Пострадали силно от пандемията на коронавируса, броят на компаниите в Япония, които въвеждат планове за ранно пенсиониране, се е увеличил повече от два пъти тази година.

Резултат с изображение за „япония токио“

Бързият спад в търсенето принуждава ръководителите да намалят бързо разходите чрез намаляване на персонала, съобщи Kyodo News, визирайки проучване на Tokyo Shoko Research.

Данните показват, че 72 компании, предлагани на борсата, предлагат ранно пенсиониране на около 14 000 служители към 29 октомври, информира bg-voice.com.

Най-малко 12 или приблизително 17% от компаниите са от ресторантьорския и текстилния сектор.

COVID-19: Тенденцията навсякъде е тревожна - Теми в развитие | Vesti.bg
 Според изследването някои фирми отиват на тази радикалната крачка, тъй като спешно трябва да съкратят работната си сила в отговор на бързо влошаващите се приходи.

Японското правителство влива пари на пазара, предоставя парична подкрепа на бизнеса и предлага субсидии, за да помогне на фирмите да плащат за отпуск до края на годината.

Японската икономика се е свила с над 28% на фона на пандемията.

Колко ще струва на света кризата, предизвикана от коронавируса? - NOVA
 Hitachi Metals Ltd., производител на автомобилни, работещ в отраслите на инфраструктурата и електрониката, обмисля дали да съкрати 1030 работни места, следван от оператора на апартаменти Leopalace21 Corp. с 1000 и Coca-Cola Bottlers Japan Holdings Inc. на 900.

Япония регистрира над 1000 нови коронаинфекции през последните няколко дни, като в национален план заразените достигнаха общо 109 109.

Още 8 души в Бургаско са под карантина, пътували в самолет със заразен с COVID-19 - Бургас - DarikNews.bg

Междувременно група от 64 виетнамски медицински сестри пристигна в Япония в понеделник след шестмесечно закъснение, причинено от ограниченията за пътуване, наложени на разпространението на вируса. Още 167 ще пристигнат по-късно тази седмица.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *