Заразени с коронавируса в 23 държави

Броят на пациентите, заразени с коронавируса в Китай, достигна 20 438, а починалите вече са 425, информираха световните агенции.
За още над 23 200 души има подозрения, че може би са заразени. До момента от болниците са изписани вече 632 души.Заразени с коронавируса в 23 държави.

Резултат с изображение за „коронавирус“

Броят на заболелите в Китай е нараснал с 3200 за изминалото денонощие, а броят на починалите – с 64. Състоянието на близо 2800 се оценява като тежко, а други 171 300 души са под карантина.
По последни данни над половината от заразените са в провинция Хубей, чийто административен център е град Ухан. В столицата Пекин са потвърдени 212 случая, а в Шанхай – 203, уточнява ТАСС.

Резултат с изображение за „коронавирус“

Освен в Китай заболяването е регистрирано в още 23 държави.
Китай се съгласи да позволи на американски здравни експерти да пристигнат в страната като част от мисия на Световната здравна организация за проучване и борба срещу разпространението на вируса, предаде Ройтерс.
Американските власти вчера съобщиха за втори случай на предаване на коронавируса в САЩ и представиха по-подробни планове за проверка на пътниците, връщащи се от Китай, информира economynews.bg.

Резултат с изображение за „коронавирус“

преди 4 дни

Пътниците, пристигащи в страната с граждански авиокомпании,ще бъдат насочвани към някое от 11 летища за допълнителна оценка на здравето им. Ако покажат симптоми на заболяването като висока температура американските граждани и чужденци, изключени от забраната, обявена миналата седмица, ще бъдат пренасочвани за медицински преглед и няма да им бъде позволено да продължат пътуванията си. Полетите с евакуирани служители на Държавния департамент ще кацат във военни бази и пътниците ще останат под карантина 14 дни след напускането на Ухан.Заразени с коронавируса в 23 държави.
Засега заболелите в САЩ са 11.
Австралийци, евакуирани от Ухан, пристигнаха на Великденския остров, където те ще останат за периода на карантината.
Резултат с изображение за „коронавирус“

преди 2 дни

Самолет с 243 пътници, 14 души екипаж, четирима пилоти и представители на здравното министерство, кацна във военна база на около 1200 км северно от Пърт, след което хората бяха превозени с два по-малки самолета на Великденския остров.
Русия обяви, че отлага годишния инвестиционен форум в Сочи, който трябваше да се проведе идната седмица, заради епидемията.
Форумът, обикновено посещаван от високопоставени политици и чуждестранни инвеститори, бе планиран за 12-14 февруари.
Вчера Русия обяви, че може да депортира чужденци, дали положителен резултат за коронавируса, а военни самолети ще евакуират гражданите й от Хубей.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *