Застрахователна компания внедри софтуерен робот

Софтуерните роботи навлизат осезаемо в сектори като финансите и застраховането (източник: CC0 Public Domain)

Оперираща на българския пазар застрахователна компания върви към дигитализация и автоматизация на дейността си с помощта на робот. Става въпрос за специализиран софтуер, който извършва последователност от действия при въвеждане на стойности в различни корпоративни програми.

УниБот вече е на „въоръжение“ в УНИКА България, а страната ни е третата след Хърватска и Унгария, в която роботът поема част от оперативните процеси. Очаква се съвсем скоро програмата да стартира и в Румъния, съобщиха от застрахователната компания, информира technews.bg.

В момента роботът подпомага ежедневните процеси по обработка на данни от сключени полици. Предстои да се включи и в автоматизиране на процеса по завеждане на претенции и плащане на фактури към сервизи.

УниБот съкращава значително времето за обслужване на потребностите на клиентите и подпомага служителите на компанията в значително по-бързата и сигурна обработка на голямо количество от документи.

Софтуерният робот УниБот оптимизира оперативните дейности на застрахователна компания (източник: УНИКА България)

„Модернизирането на застрахователния бранш в България е предизвикателство. Срещаме не малко трудности, но за УНИКА дигитализацията, автоматизацията и оптимизацията на процесите са основен фокус“, сподели Николай Генчев, главен изпълнителен директор на компанията, която е част от международна структура УНИКА Груп.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *