Защитата на Сумиста доказва с факти, че е невинен

Адвокатът заяви, че нямало никакви доказателства Петър Стоянов да има отношение към палежа на колата на Петър Лупов. По никакъв начин не било изяснено и какъв е мотивът за убийството на Борислав Георгиев и каква е връзката на Стоянов с него.
Защита е представила доказателства, че няма как Драгомир Генов, за когото се твърди, че е също член на „Килърите“, да нападне и пребие Николай Паунов. Доказано било, че към този период Генов не е имал нищо общо с Петър Стоянов, посочи адвокатът на Сумиста.
Петър Стоянов нямал отношение и към убийството на Румен Рачев, защото срещата, на която се твърди, че е получил пари за поръчката, не би могла да се състои, тъй като в този период Сумиста е бил в чужбина, каза в съда защитника.
Спрямо Петър Стоянов били предприети действия, лишени от морал.  „С оправдателна присъда съдът ще докаже, че е над всички, а не маша в ръцете на някой“, завърши адвокат Иво Найденов, цитиран от агенция „Фокус“.
На 8 ноември прокурятурата поиска доживотен затвор без право на замяна на Сумиста и на още четирима, обвинени по делото „Килърите“. В същото време от Брюксел вътрешният министър Цветанов ръкопляскаше на обвинението и сипеше суперлативи за исканите присъди.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *