Златото падна след силни данни за заетостта в САЩ

Златото спадна в сряда, изтривайки първоначалните печалби, след като спад в молбите за помощи за безработица подкрепи очакванията, че Фед скоро ще намали паричните стимули, споделиха търговци.

Цените на кюлчетата спаднаха за втори последователен ден след неочаквания спад в молбите за помощи за безработни през миналата седмица. Въпреки това отделен доклад показа продължаваща слабост при разходите на бизнеса за капиталови стоки.

Като измерител на интереса сред фондовете и институционалните инвеститори, притежанията на публично търгуваните фондове, базирани на злато, намаляха във вторник, продължавайки тренда на силните изходящи потоци.

Спот цените се понижиха с 0,5% до 1239.00 долара за тройунция, обръщайки печалбите от почти 1% в началото на деня.

Американските фючърси върху злато поевтиняха с 3.60 долара до 1237.80 долара за тройунция.

Обемът на търговия беше 230 000 лота или 40% над 30- дневната пълзяща средна на 165 000 лота.

Очаква се икономическата активност днес да се забави и да не се ускори до следващата седмица, тъй като в САЩ празнуват Деня на благодарността и официално е неработен ден.

Загубите на пазара на злато бяха ограничени след като данни показаха, че нетния внос на злото на Китай от Хонг Конг е достигнал 7- месечен връх през октомври, докато Чоу Тай Фук, най- голямата верига за търговия на бижута на дребно в света, е публикувал рязък ръст на печалбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *