Златото прекъсна четри дневната си губеща серия и спечели поради слабостта на долара

Цените на златото записаха скромна печалба в сряда, прекъсвайки 4- дневната серия на последователни загуби, подсилени от спада на долара увеличаване на обема на търговия.

Благородният метал върна част от печалбите по- късно, по време на нюйоркската сесия, когато ръстът от 0,5% на индексът за американски акции S&P 500 до интрадневен връх подкопа привлекателността на златото в ролята му на безопасно убежище. Натиск върху златото оказа и спадът от 2% на медта.

При липсата на данни за икономиката на САЩ, инвеститорите в кюлчета очакваха коментарите на длъжностните лица от Фед за следи относно продължителността на стимулите на централната банка.

Президентът на минеаполиския клон на Фед Нараяна Кочерлакота заяви във вторник, че паричната политика ще остане гъвкава, но Денис Локхарт, президентът на клона на Фед в Атланта, не изключи възможността да се стигне до решение за прекратяване на програмата за изкупуване на облигации на заседанието на Фед през декември, въпреки че той също така заяви, че банката трябва да запази политиката си много облекчена.

Благородният метал изгуби 1% по време на предишната сесия и почти 4% през предишните 4 дни.

Спот цените последно нараснаха с 0,2% до 1285.44 долара за тройунция.

Американските фючърси върху злато с доставка през декември се представиха по- зле от спот златото, поевтинявайки с 2.80 долара до 1268.40 долара за тройунция.

Инвеститорите насочват фокуса си към номинираната за председател на Фед Джанет Йелън, която ще направи изявление пред Сената по- късно днес.

Среброто изгуби 1% до 20.80 долара за тройунция, след като спадна с 3% по време на предишната сесия, достигайки 4- седмично дъно.

Цените на среброто следва да бъдат подкрепени от подобряващото се индустриално търсене през 2014г., но те ще последват златото надолу, в случай че Фед започне да намалява стимулите, споделиха анализатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *