Зукърбърг проявява интерес към криптовалутите

Главният изпълнителен директор и съосновател на Facebook Марк Зукърбърг разкри, че един аспект от тазгодишните му лични предизвикателства е да изучи криптовалутите и да обмисли как те могат да бъдат използвани във Facebook.

Зукърбърг публикува съобщение в социалната си мрежа, в което разкри целите си за 2018. Една от основните задачи в списъка му е да поправи проблемите във Facebook, които породиха много притеснения и спорове през 2017.

„Няма да предотвратим всички грешки или злонамерени методи за използване на социалната мрежа, но в момента правим много пропуски, налагайки правилата си. Ако успеем през тази година, в края на 2018 ще сме на много по-добра траектория“, пише Зукърбърг.

В публикацията си изпълнителният директор намекна, че желае да проучи криптирането и криптовалутите. Според него и двете технологии са довели до децентрализацията на властта, което според Зукърбърг е позитивен фактор, информира economy.bg.

„В днешно време гражданите са изгубили вяра в предизборните обещания. С възхода на големите технологични компании и използването на технологиите от правителства за следене на гражданите, много хора смятат, че това централизира властта, вместо да я децентрализира. Има тенденции, които противоречат на това. Криптирането и криптовалутите отнемат властта от централизираните системи и я полагат отново в ръцете на хората. Това прави обществото трудно за манипулиране. Заинтересуван съм да разгледам проблема по-задълбочено и да изуча негативните аспекти на тези технологии и как най-добре да ги използвам в услугите ни“, допълва още съоснователят на Facebook.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *