Иван Искров е освободил поста с депозит от повече от 163 000 лева

Бившият управител на БНБИван Искрове освободил поста си с депозит от повече от 163 000 лева. Това става ясно от заключителната му декларация, подадена пред Сметната палата. Ведомстното публикува данните за имуществото на заемащите висши държавни длъжности.

Доста по-внушителна е сумата, притежавана от съпругата на Иван Искров -Гинка, а именно повече от 342 000 лева. Тя има и заем за 180 000 лева. През 2014 година, когато беше затворена Корпоративна търговска банка, Искров е придобил 50 000 лева от трудови възнаграждения и лихви.

ПодуправителятЦветан Гунев, който беше отстранен от длъжност именно заради кризата с КТБ, е декларирал заеми, но и депозити в евро и лева, като евровият е на стойност 88 000 евро. Новият гуверньор на БНБДимитър Радеви съпругата му са декларирали спестявания в България и в чужбина.

ПремиерътБойко Борисове уведомил Сметната палата, че няма промени в имущественото състояние. Затова пък вицепремиерътРумяна Бъчваровае декларирала 21 000 лева от друга стопанска дейност, както и 7 100 евро от спестявания и заплати от минали години. Тя притежава и друг депозит от 10 000 лева от спестявания и продажба на имот.

Главният прокурорСотир Цацарови съпругата муМегленаимат спестявания в петцифрени суми, спестени от трудови възнаграждения и наеми. Председателят на Върховния касационен съдЛозан Панове наследил части от имот в столицата и 9000 евро. Други 7000 лева е успял да спести от собствените си доходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *