Идват два пъти повече гърци в Пампорово тази зима

Двойно повече гръцки туристи има в Пампорово през тази зима по информация на „Пампорово“ АД.

Хотелите в зимния курорт са пълни с почти сто процента заетост на местата в периода след 20 януари, съобщи Таня Маринова, директор „Маркетинг и продажби“, цитирана от БТА.

Предимно български и гръцки туристи се очакват в Пампорово и през предстоящия дълъг уикенд около националния празник 3-ти март. Интересът от гръцкия пазар към планинския курорт се засилва, а точният процент на повишение на потока туристи от южната съседка ще стане ясен в края на сезона.

И през този зимен сезон се запазва тенденцията на осезаем ръст на туристи в курорта, основно от съседните Балкански страни – Турция, Македония, Сърбия, Румъния, отчитат от курорта.

Гръцките клиенти идват главно като неорганизирани туристи, тъй като пропускателният режим през ГКПП- Маказа все още не позволява преминаване на големи автобуси, уточняват от „Пампорово“. Ваканционните групи от Гърция резервират почивката си в Пампорово обикновено през интернет.

Пампорово привлича все повече младежи с екстремните практики в зимните спортове. Сред клиентите на Ски училище Пампорово през последните седмици има и начинаещи скиори от Южна Африка и Австралия.

Нова целева група за Пампорово през последните години са последователите на свободния стил ски и сноуборд. След изграждането на Fun Park Pamporovo се увеличава и младежката аудитория, експериментираща с екстремните практики в зимните спортове.

При благоприятни метеорологични условия, хотелиерите предвиждат да продължат зимния сезон до средата на април, съобщават още от „Пампорово“ АД.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/business/2015/02/20/idvat-dva-pyti-poveche-gyrci-v-pamporovo-tazi-zima.255189

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *