Изискани вина показват на ”Винария 2011”

Като световна новост е представено червеното сухо вино „Хипноза мерло резерва“ на „Логодаж“. То е направено от най-доброто грозде на едно единствено, селектирано лозе в региона на Мелник, с контролиран добив, зрялост и качество на плода, при пълен технологичен контрол на отглеждането, обясняват производителите, предаде „Фокус“.
В лимитирана серия от 5000 бутилки пуска своето „Шато Дионис – каберне совиньон“ фирма „Вини“. Гроздето е брано от 100-годишно лозе, а напитката е отлежавала в дъбови бъчви по класическа технология. Всяка бутилка е с индивидуален номер и има сертификат за качество. Новост за българския пазар е виното совиньон блан с аромат на пъпеш, трева и свеж лайм. Това е елегантен совиньон направен с остроумие и стил, който си подхожда идеално с морски дарове и сладкиши, казват майсторите от винарска изба „Брестовица“ на кооперация „Нов живот“.
В изискан стил вече е и известната водка „Флирт“ на „Винпром Пещера“. Бутилката и етикетът имат нов дизайн, разработен от известна дизайнерска агенция. С нова, разчупена визия, модерен етикет и уникална капачка са и други две напитки на компанията – мастика и мента „Пещера“, които също ще бъдат показани на „Винария 2011“. След успешен дебют на чуждестранния пазар сега и у нас ще бъдат предложени вината с марка „Jazz“ – мерло, пино ноар, каберне совиньон, совиньон бран и гевюрцтраминер, на „Панда инвест“. В синхрон с тенденцията да се предлагат вина в лимитирани серии е експозицията на българската фирма „Дилком“, включваща цветни принтери за печат на етикети с висока резолюция и малки тиражи. Тези принтери са новост у нас. Посетителите специалисти ще могат да видят на „Винария 2011“ и технологията „Делтекс“, която е най-модерната и ефективна за създаване на нови лозя, овощни градини и оранжерии.
При нея стоманената тел се заменя с полиестерен кабел, който е 2.5 пъти по-здрав и 10 пъти по-лек, с гарантирана трайност 35 години. Представя я българският клон на „Франс Интернасионал Агро Алимантер“. Хранителни продукти и деликатеси, които се съчетават с новите висококачествени напитки на българските производители, ще бъдат експонирани по щандовете на изложбата „Фудтех 2011“. Тя се провежда за първи път паралелно с „Винария“ като част от промените в програмата на Международен панаир Пловдив, целящи да се създадат по-модерни условия за бизнес в националния изложбен център.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *