Изпълнителният директор на Хеброс Банк се оттегля от поста си

От 1 октомври Веселин Денчев, изпълнителен директор и член на управителния съвет на Хеброс Банк, се оттегля по собствено желание от банката, съобщиха от финансовата институция.

Веселин Денчев се присъединява към екипа на Хеброс Банк като главен финансов директор (CFO) през 2001 г. след работата си на мениджърска позиция в ПрайсуотърхаусКупърс (PwC) в Лондон. През 2004 г. той е повишен в изпълнителен директор, последователно поемайки нови отговорности за информационните технологии (ИТ), операции, както и за дъщерните компании на банката – Хеброс Лизинг и „Оптима Файненшъл Сървисис“.

Денчев има основна роля и в преструктурирането на Хеброс Банк и внедряването на модерната ИТ-система FlexCube, определена за Софтуер на годината от международното списание The Banker, издание на Financial Times Group. Наскоро FlexCube беше избрана за общата ИТ-система на цялата банкова група в България след като през март 2005 г. Банк Аустрия Кредитанщалт придоби близо 90 на сто от Хеброс Банк, а HVB Bank Biochim – 10 на сто от нея.

След оттеглянето му председателят на управителните съвети на двете банки – Хеброс Банк и HVB Bank Biochim, Петер Харолд поема ресора ИТ в Хеброс Банк, а Емилия Палибачийска, изпълнителен директор на HVB Bank Biochim, поема допълнително и ресора операции на Хеброс Банк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *