Израелски фирми инвестирали у нас 1 млрд. евро за две години

Световната криза може да забави, но няма да спре израелските инвестиционни програми, заяви в Добрич посланикът на Израел у нас Ноах Гал Гендлер. Израел е един от най-големите инвеститори в България с 1 милиард евро за последните две години. На 19 март израелска фирма ще открие в Пловдив най-големия мол в България, допълни дипломатът.
Израелската компания ЕГГЕД проявява интерес към тролейбусния транспорт в Добрич. Фирмата е петата по мащаби и мощност в света в публичния транспортен бранш, има годишен стокооборот 500 млн.евро и над 6000 служители. ЕГГЕД има реализиран проект в Русе през 2008 година. Там е създадено съвместно дружество с общината, на което е прехвърлена дейността на «Градски транспорт” ЕООД. Фирма ЕГГЕД е обновила транспортния парк на Русе с 50 реновирани тролейбуса. От компанията заявиха, че са готови да започнат преговори още от утре за такава дейност и в Добрич.
Очаква се в града да пристигнат израелски бизнесмени, които да обсъдят съвместни проекти с добрички фирми, каза още посланик Гендлер. Кметът на Добрич Детелина Николова е представила пред госта два терена за развитие на бизнес зони.
Източници: Dir.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *