Изумена съм от законодателната програма на ГЕРБ

„Изумени сме от законодателната програма на управляващите“, каза пред журналисти в Разград депутатът от ДПС Емел Етем, която участва в областната отчетно-изборна конференция на движението. По думите й всичките закони, които до този момент управляващите са приели в парламента, по-скоро са имали някакъв лобистки и частен характер, предаде БТА.

„Това че сме опозиция, нас не ни освобождава от ангажимента да представляваме българското общество и да защитаваме правилните мерки и действия, които разписва законодателят, за да се развива обществото“, посочи Етем. Според нея разочаровани от новото управление са и бизнесът, и синдикатите, има демотивация и при държавните служители.

Депутатът Нигяр Сахлим определи като особено притеснително намалението в проектобюджета на парите за здравеопазването. „Те са намалени в абсолютна стойност за първи път от десет години насам и то със половин милиард, което значи, че действително в болничната сфера ще има огромен проблем“, обясни тя.

Това означава по-малко направления за болните, по-малко преки пациенти в лечебните заведения и клиники.

Според нея хората са притеснени от това, какво ще се случи с общинските болници и какъв ще бъде техният достъп до здравеопазването.

БТА
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *