ИКЕА България отвори онлайн магазин

От вчера клиентите на шведската верига за мебели могат удобно да пазаруват от всяка точка на страната. ИКЕА отвори своя онлайн магазин в България, съобщиха от дружеството.

Навлизането на компанията на разрастващия се глобален онлайн пазар е една от най-големите крачки в отговор на световните тенденции в търговията.

„Стартирането на електронния магазин ни предоставя още една възможност да следваме глобалната визия на ИКЕА да направи всеки ден по-добър за хората. Истински щастливи сме, че чрез този нов канал за продажби можем да подкрепим още повече хора в цяла България да създадат своето мечтано жилище на достъпна цена. Надявам се, че всеки ще намери по нещо за себе си, защото мястото на добрия дизайн е във всеки дом“, споделя Тео Муратидис, управител на магазин ИКЕА в България.

Онлайн магазинът на ИКЕА официaлно стартира у нас на страницата IKEA.bg, като е достъпен и през мобилни устройства. Според последното проучване на тенденциите при онлайн пазаруването в България, направено от компанията, 50% от интернет протребителите използват 2 или повече свързани устройства. Данните се доближават до тези за Гърция и Великобритания.

31% от интернет потребителите в България са извършили онлайн покупка през 2014 г., сочи Consumer Barometer Survey 2014.

В онлайн магазина се предлагат близо 7000 артикула, което възлиза на 80% от стандартния асортимент на ИКЕА. Изключение правят кухненските мебели, които изискват предварително проектиране, мебели, които включват комбинации от артикули и растенията.

Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *