Инвестицията в шанхайския Дисниленд набъбна до 5,5 млрд. долара

Walt Disney увеличи инвестициите си по изграждането на Дисниленд в Шанхай с 800 млн. долара, които ще бъдат използвани за разрастване капацитета на увеселителния парк. Общата сума на вложените средства набъбна до 5,5 млрд. долара, информира ''Блумбърг“.

Решението на американската корпорация да вложи повече средства се основава на прогнозите за бъдещи огромни потоци от туристи в Китай, обясни главният изпълнителен директор на Disney Робърт Игер. Компанията се позовава на проучванията на McKinsey & Co, които отчитат ръст на туристическите пътувания и очакват увеличение на средната класа в Китай с 18% годишно между 2012 и 2022г.

Робърт Игер допълни, че промяната в китайското законодателство от миналата година, позволяваща на семействата да имат по две вместо едно дете, допълнително ще създаде повече клиенти на парка.

Дисниленд в Шанхай ще се разпростира на 4 кв. км. Комплексът ще включва два хотела и открита зона за забавления, хапване и пазаруване. Работата по строителството на увеселителния парк започна през април 2011 г. Очаква се шанхайският Дисниленд да отвори врати в края на 2015 г.

Компанията обещава повечето от атракциите в комплекса да бъдат готови до официалното откриване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *