Индия предвижда затвор за притежателите на криптовалути

Индийският парламент обсъжда и вероятно ще приеме закон, който забранява криптовалутите. Документът предвижда до 10 години затвор за частни лица и представители на фирми, ако купуват, продават, притежават или добиват криптовалута, съобщи Индия предвижда затвор за притежателите на криптовалути.technews.bg.

Резултат с изображение за криптовалути

Все пак законопроектът прави разлика между умишлено нарушение и случаите, когато компютърът или мобилното устройство са заразени със злонамерен софтуер и използвани за добив на криптовалута без знанието на потребителя.

Обвинените в нарушаване на закона не могат да очакват да бъдат освободени под гаранция, докато случаят им се разглежда от индийската наказателно-правна система, информира economic.bg.

Законодателите предприемат подобна стъпка, за да пресекат опитите за укриване на данъци, незаконните парични преводи (такива, които заобикалят банковите системи), както и финансовия тероризъм, търговията с наркотици и социалните вълнения, водени от чуждестранни неправителствени организации.

Очаква се законопроектът да бъде приет, тъй като действащото в момента ръководство на страната има мнозинство в долната камара на парламента и значително влияние в горната.

За разлика от електронните пари в централизираните банкови системи контролът при криптовалутите е децентрализиран.Например при биткойн децентрализираното управление става с блокова верига, т.е. базата от данни на транзакциите се поддържа като разпределена счетоводна книга.

Поради големите скокове в цените и произтичащите от това измами финансовите регулатори се опитват да ограничат и регламентират по някакъв начин криптовалутите и всички услуги и продукти, свързани с тях. В тази посока са и действията на големи рекламодатели като Гугъл и Фейсбук, които вече са забранили рекламите, свързани с крипто продукти.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *