„Интернет на нещата” ще промени света

Идеята е, че в бъдеще предметите ще бъдат снабдени с сензори и технологични устройства, които непрекъснато ще обменят информация чрез интернет свързаност.

„Интернет на нещата“ представлява интересна концепция за това как технологиите ще променят начина ни на живеене и на работа.

Предвижда се през 2020г. да са налични 34 милиарда свързани устройства. Към 2015г. те са само 10 милиарда.

Технологичните предмети, които ще представляват свързаността на “Интернет на нещата” ще бъдат 24 милиарда на брой, а персоналните технологии като теблети и телефони ще представляват останалата част от устройствата през 2020г.

Очаква се почти 6 трилиона долара да бъдат похарчени за разработването и имплементирането на иновациите за следващите 5 години.

Бизнесът ще бъде пръв домакин на новите технологични решения. Подобренията за него ще бъдат главно в тези три направления:

понижаване на оперативните разходи;
повишаване на продуктивността;
разрастване към нови пазари или развитието на нови продукти.

Правителствата ще бъдат вторият приемник на иновациите. Техните усилия ще бъдат фокусирани върху повишаване качеството на живот на гражданите.

Потребителите ще изостанат с приемствеността на “Интернет на нещата”, но все пак ще закупят огромен брой от устройствата и ще инвестират значително количество средства в технологичната екосистемата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *