Йордан Лечков със забрана да напуска страната

По неофициална информация ограничителната мярка е в сила от 17 октомври.  Самият Йордан Лечков заяви, че не е виждал забраната черно на бяло, но не се изненадва от нея.
Адвокатът на сливенския кмет – Иван Ангелов вече е подал молба до Окръжната прокуратура в Сливен за информация има ли наложена забрана на Лечков да напуска страната, предаде „Фокус“. В молбата се посочва, че не съществуват аргументи и още по-малко – доказателства за опасност Йордан Лечков да се укрие зад граница.
„За въпросната мярка не е съобщавано на лицето и не ни е известно по кое от многобройните производства – висящи или новообразувани, тя е наложена, на какво основание и с какви мотиви, както и евентуално какви новонастъпили обстоятелства са провокирали прокуратурата да я наложи”, пише още в молбата.
Общо девет са повдигнатите срещу сливенския кмет обвинения, като три от тях вече са в съда. По първото дело, стигнало до съдебна фаза – за измама и търговия с влияние, Лечков получи оправдателна присъда  на първа инстанция от Окръжния съд в Стара Загора.
На 20 септември тричленен състав на Ямболския окръжен съд пък осъди Лечков на три години лишаване от свобода условно с 5-годишен изпитателен срок за извършени престъпления по служба с цел облага в полза на други лица. Сливенският кмет трябва да заплати нанесените вреди на общината в размер на 671 368,80 лева,  както и начислените лихви по сумата, държавната такса и разноските по делото.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *