Кадафи заяви, че е готов за дълга партизанска война

Това бе второто за деня обръщение, което се приписва на Кадафи. Къде се намира той до момента не е известно. „Народът на Либия не може да бъде сложен на колене, не може да се предаде, ние не сме жени“, заяви Кадафи в обръщение към привържениците си, продължило 10 минути. „Хората се борят срещу колониализма. Заради свободата са необходими големи жертви, идва краят на предателите, НАТО ще се разруши и верността на предателите към НАТО ще се разруши“, заяви либийският лидер. Обръщението му бе рязко прекъснато, след което бе пусната патриотична музика.
Междувременно, както Информационна агенция КРОСС съобщи, в Париж бе открита международната среща „Приятели на Либия“. Откриването й бе на символична дата-на 1 септември се навършват 42 години от момента, в който Муамар Кадафи взе властта, след като свали крал Идрис с преврат.
В самата Либия войските на Националния преходен съвет обкръжиха град Сирт- мястото, в което е роден Кадафи и едно от малкото селища, останали под контрола на предишната власт. Ултиматумът, който въстаниците дадоха на Кадафи и неговите привърженици изтича в събота. Съветът се надява, че по време на преговорите с вождовете на племената ще се достигне договореност за мирното предаване на властта. Ако това не стане, въстаниците ще щурмуват Сирт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *