Каква е средната месечна работна заплата в Германия

По данни на немския икономически вестник Wirtschaftswoche са налице големи разлики в средните месечни заплати в Германия. Това се дължи най-вече на сектора, в който работи служителя. Германското издание съобщава, че разликата в средното месечно заплащане на служителите достига няколко хиляди евро.

Германското издание съобщава, че разликата в средното месечно заплащане на служителите достига няколко хиляди евро. Данните сочат, че най-малко в Германия печелят служителите, които работят в областта на личните услуги във фризьорските салони или салоните с перални.

Данните за средното месечно заплащане в Германия се публикуват по повод отговора на федералното правителство по искане в парламента на депутатката представител на лява партия Сабине Цимерман.

В долният край на скалата на доходите са служителите работещи в химическото чистене, салоните за красота, погребалните домове, сауните, солариумите и баните. При тях средната заплата е 1672 евро бруто на месец. Следва персоналът, който е зает в хазарта и залаганията, който получава средно по 1676 евро месечно, работещите в частните домакинства с 1707 евро и служителите, които работят по обмен и предоставяне на персонал, който получават по 1758 евро средно на месец.

По данни на Wirtschaftswoche най-добре заплатените служители в Германия са тези, които работят в сектора на нефта и природния газ, а също и при рафинирането на петрола. Те получават средна месечна заплата в размер на 5200 евро, което е около 3 пъти по-високо възнаграждение в сравнение с най-ниските заплати. От германското издание уточняват, че служителите на застрахователните и пенсионните дружества също се радват на добри средни месечно работни заплати, които достигат 4 853 евро.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *