Как да забогатеете бързо? Купете 100 декара земя и засадете „Царско дърво“ (БИЗНЕС ПЛАН)

Нов начин за сравнително бързо влизане в „Клуба на милионерите” набира популярност в съседните ни Македония и Сърбия. Земята и в двете държави, както и у нас е в изобилие, а цените й са все още сравнително ниски. А и повечето хора имат наследствени парцели, затова прилагането на този начин е достъпно и лесно.

Идеята е да се засее собствена земя с пауловния или както го наричат съседите «Царско дърво”, а у нас е известно и като «Дървото на бъдещето”. Това е специален хибрид, който тръгва от Китай, но балканския климат му подхожда.

Това растение се счита за уникално, поради изключително бързият си растеж. Прираст, като този на пауловнията от 0.7 до 1куб. м. за 7-8 години е несравним, с който и да е друг дървесен вид.

Бързият растеж на този дървесен вид го прави особено ценен за засаждане на големи промишлени масиви, на опожарени гори, табани и свлачища. За разлика от други видове, Пауловния достига височина от 5-10 метра само за 2 до 4 години.

То дава качествена дървесина, лека, здрава и стабилна и съхнеща бързо на въздух. Вътрешността й е гладка и фина, без дефекти и затова е много търсена на европейския пазар. Тя е устойчива на счупвания, усукване и деформации и дава невероятен резонанс, ако с нея се облицоват музикални зали.

Използват се и листата, от които може да се добива биоетанол. Те са богати на азот и протеини, с тях могат да се хранят животни, а и някои лекарства се поризвеждат от съставките им. Цветовете са красиви, но и полезни. Използват ги за лечебни чайове и сиропи.

Ето и една предварителна оценка на бизнеса с пауловния при наличието на парцел от 100 декара и разчет от 8 години:

Разходи
-Разходи за изграждане на плантацията- 100 000 лева
-Разходи за отглеждане, орязване, напояване- на декар за година – 300 лева или за 100 дка- 240 000 лева
-Разходи за труд по плантацията -150 000 лева
ОБЩО:490 000 лева

Приходи (Песимистичен сценарий)
-добив от декар-50 кубика на трупи, от 100 дка-5000 кубика по 200 долара средна цена =1 000 000 долара или около 1 700 000 лева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *