Как ще се развият технологиите през 2016? Microsoft дава отговора

Какво ново ще се случи в света на технологиите през 2016 г.? Върху този въпрос разсъждават от Microsoft Research – подразделение на Microsoft, което се занимава с бъдещите развития на сектора. Експертите дават 10 прогнози за предстоящото през годината, пише Business Insider. Ето какви са те:

1. През 2016 година ще видим въвеждането на нови силициеви архитектури, които ще се използват в процесорите, което ще ги направи по-бързи и по-ефективни.

2. Виртуалните асистенти, като Siri или Cortana ще стават все по-полезни и по-интелигентни.

3. Компютрите ще ни разбират все по-добре. Те няма да се ограничават само до идентифицирането на текст и изображения, а ще разберат точно какво им казваме и от какво имаме нужда.

4. Устройствата, които наблюдават здравословното ни състояние, ще стават все по-интелигентни. Освен това облачните платформи като Azure на Microsoft, ще се използват за трансформиране и подобряване здравето на пациентите.

5. Видео разпространението ще се придвижи от телевизора към мрежата. Все по-често ще стриймваме предавания и филми, отколкото ще включваме телевизора.

6. Ще можем да разговаряме с компютрите. Според Ерик Хорвиц, директор на Microsoft Research, през 2016 година компютрите ще могат да водят разговори вместо само да дават отговори на нашите въпроси.

7. Технологиите ще помогнат на хората да предотвратят масово измиране и унищожаването на Земята. Според Лукас, учен в Microsoft Research, технологиите ще направят по-лесно да се следи света около нас и да се стигне до прозрения, които до сега не е било възможно да се стигне.

8. Квантовите компютри ще стават все по-важни за нас и по тази причина хората ще започнат да се интересуват и учат квантова механика.

9. Горещата тема по време на президентската надпревара през 2016 година в САЩ ще бъде киберсигурността и масовото събиране на данни от гражданите.

10. През 2016 година ще видим въвеждането на нова технология за дълбочина камера при смартфоните, вероятно като технологията включена в Lytro камерите, които дават възможност за повторно фокусиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *