Канада ще наложи наказателни мита на стоки от САЩ

Канада ще наложи наказателни мита върху вноса на редица стоки от САЩ, в отговор на обявеното вчера решение на САЩ да обложат с 25% мито вноса на стомана и с 10 на сто вноса на алуминий от Канада, Мексико и ЕС, пише „Ройтерс“.Канада ще наложи наказателни мита на стоки от САЩ

Резултат с изображение за канада икономика

Регулацията е на стойност 12,8 млрд. долара.

Канадската ответна мярка беше обявена от външния министър Кристия Фрийланд. Канадските мита влизат в сила от 1 юли и ще останат в сила докато САЩ не отменят техните мита.Министърът на търговията Уилбър Рос каза, че митата от 25% за стоманата и 10% за алуминия, внасяни от ЕС, Канада и Мексико, ще влязат в сила от 1.06.2018г.

Финансовото министерство на Канада публикува на сайта си списък на американските стоки, които ще бъдат обложени, информира .

Междувременно правителствата на Германия и Франция излязоха с обща декларация, в която подкрепиха предложените от ЕС контрамерки срещу американските мита и заявиха, че ще работят в тясно сътрудничество за тяхното прилагане. Така, вече са дадени първите залпове в търговската война между САЩ и техните западни партньори.

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *