Кандидат-президентът на СДС ще поиска оставката на министъра на земеделието

Според Христов, министърът няма добро отношение към българските земеделски производители, тъй като допускал безконтролен внос на зеленчуци.
„Право на министър-председателят е да прецени дали ще приеме оставката и дали ще поиска оставката на министъра, но аз в моята предизборна обиколка ви давам пример с оплакването от Първомай, дойдоха около 50-60 души, които поставиха много остро въпроса с безконтролния внос на зеленчуци, главно домати и краставици от Гърция. Нищо не се прави от нашите органи, които биха били длъжни да проверят какъв е произходът на тези продукти, защото земеделските производители казват, че това е стока, която идва от Албания, Македония, Турция и Сирия и там само се преопакова под формата на гръцко производство и влиза в България, което убива зеленчукопроизводителите.“, смята Румен Христов.
Христов участва в дискусия за икономическото развитие на България. Основните констатации на десни политици и експерти бяха, че в страната липсват реформи, провежда се лоша секторна политика и има слабо усвояване на европейските средства.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *