Капитализацията на Bitcoin може да достигне $10 трилиона

Малко инвеститори милиардери са толкова бичи настроени към биткойна и останалите криптовалути, както Тим Дрейпър, основател на Draper Fisher Jurvetson.Капитализацията на Bitcoin може да достигне $10 трилиона.

Резултат с изображение за биткойн

По време на среща през май, с представители на Фед, Дрейпър препоръча на събеседниците си да си намерят нова работа, защото децентрализираната валута изземва дела и функциите на централизираните.

В интервю за изданието TheStreet, цитирано от forexnews.bg, Дрейпър коментира накъде според него ще се движи цената на биткойна и какво е бъдещето на останалите криптовалута.

Регулациите трябва да бъдат ясни и еднозначни. „Правителствата по света се надпреварват за създаване на нови и ясни правила и най-добре за нас би било да създадем минимални регулации за криптовалутите. Те са следващото „голямо нещо“ в света на технологиите и правителствата, трябва да изпълнят функцията си да защитят инвеститорите, както и да се включат в този нов технологичен бум“, смята още милиардерът.

Дрейпър държи много криптовалути, но основно биткойн. „И купувам още. Вярвам, че криптовалутите като Биткойн и Етер са бъдещето“, заяви още той.

„Подозирам, че скоро ще има промени. Не мога да дочакам да отида в магазина и да мога да използвам своите криптовалути за покупките. Традиционните валути, скоро ще се превърнат в нещо като да се опитвате да платите кафето си с пенита“, прогнозира още инвеститорът милиардер.

Дрейпър оприличи биткойна като герой, дошъл да спаси хората от банките, в момент на отрицателни лихви, информира infostock.bg.

Според инвеститорът, колкото по-голяма става мрежата от портфейли, миньори и държатели на криптовалутите, толкова по-сигурни ще стават те. Така, че Биткойнът може да се определи, като най-сигурния.

Дрейпър смята още, че настоящият световен пазар на валути ще нарасне от 86 трилиона долара на 140 трилиона – през следващите десет години и ръстът ще дойде от криптовалутите. Според него, криптовалутите ще възлизат на 100 трилиона от този пазар и биткойнът ще представлява 10% от тази стойност, или 10 трилиона долара. Така, че според експерта, цената има накъде да поскъпва.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *