Карлсберг България с нова марка безалкохолна бира

 

Пивоварната компания Карлсберг България обяви лансирането на нов бранд в своето портфолио – безалкохолната бира Birell. Карлсберг България с нова марка безалкохолна бира.България е един от двата пазара на Карлсберг Груп, заедно с Полша, който пилотно ще предложи на местния пазар Birell в два стила – Birell Pilsner и Birell Belgian Wit, а по-късно, през 2019 година, ще бъде представена и в други държави.

Birell Pilsner е лагер бира с наситен житен характер, добре балансирани плодови нотки и лек, дълготраен малцов вкус, а Birell Belgian Wit с характерен екзотичен плодов вкус, хлебни нотки с дълготраен плодов и леко горчив послевкус.

Благодарение на голямото търсене от страна на потребителите, категорията на безалкохолните бири (БАБ) бележи ръст от 90% в световен мащаб през последните десет години. В Карлсберг Груп ръстът в обем на безалкохолните бири през първото тримесечие на 2018 година е 23% – сравнено със същия период на предходната година , според Финансовия доклад на компанията, който бе публикуван на в началото на май тази година. В България този сегмент се развива с още по-големи темпове, като по данни на агенция Nielsen за първите пет месеца на годината безалкохолните пива са нарастнали в обем с 38% (спрямо същия период на 2017г.)

Разработена специално като безалкохолна бира, Birell предоставя същите плътност, вкус, пяна и най-важното – страхотен вкус, които потребителите очакват от обикновената бира, но без алкохол.  Birell се произвежда от съставки с естествен произход (ечемик, пшеница, хмел, вода), без изкуствени оцветители и консерванти. Няма добавена захар, освен естествената, която се съдържа в житните култури. Birell съдържа по-малко калории от обикновената бира и има изотонични свойства, което я прави идеалната освежителна напитка за активните хора, информира infostock.bg.

„Безалкохолната категория се развива стремително през последните години, тъй като потребителите  все повече се интересуват от качеството на храните и напитките, които консумират. В следствие на това повече хора избират безалкохолните напитки, но, от друга страна, не искат изборът им да бъде ограничен само до водата и обикновените безалкохолни напитки. Потребителите имат нужда от по-широк кръг от освежаващи и вкусни напитки. Ето защо създадохме безалкохолна бира, която е безкомпромисна по отношение на вкуса, качеството и удоволствието, което предоставя“, съобщи при представянето на новия бранд Радостина Гарибска, бранд мениджър на Birell.

Повече за Birell:

Хранителнa стойност в 100 мл:

Енергийнa стойност: 26 ккал/ 110 kJ;

Мазнини: 0 г, от които наситени мастни киселини:      0 г;

Въглехидрати: 6,0 г, от които захари: 3,0 г;

Белтъци: 0,4 г;

Сол: 0 г.

Предлага се единствено в кен от 0,500 мл., а препоръчителната му цена на рафт е 1,29 лв.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *