Картовите разплащания може да са двигател на растеж за вашия бизнес

През последните няколко години електронните и картовите разплащания са в невиждан подем. Секторът се превърна в магнит за инвестиции и иновации, а основните печеливши от тези тенденции ще са развиващите се бизнеси. Несъмнено начинът, по който фирмите се разплащат, има значение. Проследяването на разходите и управлението на паричните потоци може да отнеме ценно време и пари. Сроковете, условията и разходите за разплащане често могат да бъдат източник на напрежение. И когато бизнесът се осъществява в различни страни с различни валути, усложненията и разходите могат да ескалират. От друга страна, ако плащането е бързо, гъвкаво и сигурно както за купувача, така и за продавача, то може да се превърне в двигател на търговията, правейки по-лесно и по-малко рисковано да се търгува с нови и непознати субекти, независимо от това къде се намират. Като глобален механизъм за плащане, който е създаден да работи независимо от държавните граници и който се възползва от относително постоянни стандарти и технологии, картовите разплащания са във фокуса на днешните иновации. Те все повече се използват за бизнес-към-бизнес (B2B) и потребителски-към-бизнес (С2В) разплащания. Нараства броят на различни финансови институции, които имат желание да обслужват малките компании и дори микропредприятия. За притежателите на собствен онлайн магазин голям брой доставчици на платежни услуги могат да създадат или хостнат тяхната интернет страница при наличието на широка гама от търговски условия. Много възможности дават и разплащанията чрез мобилния телефон. Използването на мобилния телефон като POS терминал прави картовите разплащания достъпни за много повече субекти, като например малки предприятия, търговски агенти и дистрибутори.

Повече контрол върху финансите на малките и средните предприятия

Друга голяма област на растеж за Visa Европа са бизнес програмите за разплащания с карти. Използването на карта Visa Business може да помогне на малките и средните предприятия да управляват своите пътни и представителни разходи. Но тя също така дава възможност на развиващите се компании да управляват и наблюдават общите си разходи като офис консумативи, ежедневни бизнес услуги и дори суровини. Потребителите на Visa Business могат да получат точна, актуална справка за всичките си бизнес разходи. По този начин прекарват по-малко време в обработка на документи или изчисляване на своите парични потоци. Освен това получават реална гъвкавост. Никоя карта за плащане не е по-широко приета от Visa (което означава, че е добре дошла навсякъде, където фирмите правят бизнес). И всеки можете да платите чрез Visa лично, по телефона или чрез интернет навсякъде по света. В зависимост от своята банка, всяко малко или средно предприятие ще може да кандидатства за дебитната карта Visa Business (с която може да се тегли директно от текущата сметка на компанията), или кредитната бизнес карта на Visa (която осигурява и гратисен период за плащанията). За по-големите компании или тези с по-специализирани нужди на разположение са редица други варианти.

Опростяване на трансграничните разплащания бизнес-към-бизнес

Последните промени в нормативната уредба в Европейския съюз означават, че много банки са станали по-предпазливи относно управлението на трансграничните плащания, особено на случайни или еднократни бизнес плащания. За пореден път системата за разплащания с карта се доказва като привлекателна алтернатива. Благодарение на възможностите за разплащане с различни валути, картите са просто и широко разпространено решение. Разлащанията с Visa са много по-лесни от международните банкови преводи и могат също да бъдат по-ефективни. С разрастването на сектора на малките и средните предприятия и прогнозираното увеличение на трансграничната търговия, очакваме все повече и повече фирми да се възползват от скоростта, удобството и сигурността на разплащанията с Visa.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *