Китай намаля митата за потребителските стоки

От 1 юли Китай ще намали вносните мита за някои потребителски стоки, реши на вчерашното си заседание правителството.Китай намаля митата за потребителските стоки.

Резултат с изображение за китай

Митото за внос на дрехи, обувки и шапки, кухненски прибори и пособия за спорт и фитнес ще спадне от 15,9% на 7,1%, а това за битовата техника, включително перални машини и хладилници, от 20,5% на 8%. Морските и преработени хранителни продукти, включително минерална вода, ще бъдат облагани с 6,9%, вместо предишните 15,2%. Митото за почистващи препарати, козметика, както и някои лекарствени и здравни продукти ще бъде намалено от предишните 8,4% на 2,9%.

В информация на правителствената пресслужба се посочва, че намаляването на вносните мита за горепосочените стоки има за цел да разшири отварянето на китайския пазар за чужди компании, да отговори нарастващото им търсене и съдейства за конкуренцията и повишаване на качеството на местното производство, информира economynews.bg.

Китай ще продължи да прилага мерки за създаването на по-справедлива, прозрачна и достъпна среда за чужди инвестиции, се казва още в информацията./Радио Китай

 

 

 

financebg.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *