Кои са най-добрите университети за компютърни науки в Европа

Диплома по компютърни науки от водещ университет може да осигури на притежателя й мечтаната работа в компании, като Apple, Google и Facebook.

Кои университети обаче предлагат най-доброто обучение по компютърни науки, ако става въпрос за впечатляване на работодателите?

От Business Insider са използвали световната класация на университети на QS за 2017 г., за да подредят водещите университети за компютърни науки в Европа.
Това е една от най-престижните класации, към която кандидат-студентите се обръщат, когато решават в кой университет да кандидатстват. Работодателите също могат да прибягват до нея, когато решават кой кандидат да наемат.

Класацията се изготвя въз основа на няколко критерия, сред които репутация на учебното заведение в академичните среди, репутация сред работодателите и качеството на изследванията, които университетът прави в съответната дисциплина.

10. Политехнически университет Милано — учебното заведение разполага със 74 преподаватели по компютърни науки и инженерна дейност. Факултетът получава резултат от 74.6 (от максимални 100) в класацията на QS за обучението, което предлага по компютърни науки и информационни системи.

9. Московският държавен университет „М. В. Ломоносов“ — В основания през 1755 г. от Михайло Ломоносов университет се обучават над 40 000 студенти. Обучението по компютърни науки и информационни системи на университета получава впечатляващия резултат от 74.7.

8. Технически университет — Мюнхен – Това висше учебно заведение получава оценка от 77.2 за предлаганото обучение по компютърни науки и информационни системи.

7. Лондонски университетски колеж — Със силните си връзки с нови стартъп компании, като DeepMind, този университет предлага едно от най-добрите обучения в тази сфера. Университетът получава оценка от 78.9.

6. Швейцарски федерален технологичен институт в Лозана — Този швейцарски университет специализира във физични науки и инженерство. Обучението по компютърни науки и информационни системи получава оценка от 80.7 в класацията на QS.

5. Единбургски университет — Този университет е основан през 1582 г. и е шестият най-стар в английско-говорящия свят. Учебната институция има близки отношения с милиардни компании, като Skyscanner и FanDuel, а обучението, което предлага по компютърни науки и информационни системи, получава оценка от 81.1 в класацията на QS.

4. Импириъл колидж Лондон — Този университет все още не може да се сравнява с Оксфорд и Кеймбридж, но и не изостава с много. Програмата по компютърни науки и информационни системи на университета получава оценка от 83.7.

3. Швейцарски федерален технологичен институт в Цюрих — Студенти и преподаватели от този университет могат да се похвалят с общо 21 Нобелови награди. Обучението по компютърни науки и информационни системи на университета получава впечатляващите 85.4.

2. Оксфордски университет — Основаният през 1096 г. университет все още е в челото на развитието на технологиите. Оценката на преподаваните компютърни науки и информационни системи в университета е 87.8.

1. Кеймбриджки университет — Град Кеймбридж е един от най-големите технологични хъбове във Великобритания, благодарение до голяма степен на университета, който се нарежда в челото на много световни класации. Обучението по компютърни науки и информационни системи в университета получава оценка от 88.9 в класацията на QS от максимални 100, информира profit.bg.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *