Кои са най-скъпите градове в Европа за туристи

Когато стане дума за пътуване, повечето хора в Европа са наясно с изключително високите разходи, свързани най-вече с пътуване до северните страни като Норвегия. Тя, обаче, не е единствената държава в Европа за почивка, в която ще трябва да се плащат значителни суми.Кои са най-скъпите градове в Европа за туристи.

Резултат с изображение за осло

Класацията на британския сайт TravelSupermarket.com е направена въз основа на цената за една нощ за двама души.

Кои са най-скъпите градове в Европа:

 

8. Стокхолм, Швеция. Разходи за нощувка за 2 души: 386.87 паунда. Столицата на Кралство Швеция и едно от големите пристанища на Балтийско море, привлича туристите с културното си богатство: многобройни музеи, архитектурните си забележителности, достъпните части на кралския дворец, арсеналът на държавната оръжейница и други. Музеят Скансен е първият в света етнографски музей на открито, който съхранява на едно място историята на Швеция: в него се помещават къщи и сгради от различни части на страната, като общият им брой е 150.

7. Хелзинки, Финландия. Разходи за нощувка за 2 души: 387.36 паунда. В най-големия пристанищен и индустриален град на Финландия са концентрирани повечето водещи предприятия и компании в страната, център е на образованието, културата и науката на страната. Хелзинки обхваща площ от 715 квадратни км, а заедно с островите – 1140 кв. км. По-голямата част от столицата на Финландия е разположена на гранитен полуостров, граничещ с много природни заливи и малки острови, информира infostock.bg.

6. Дъблин, Ирландия. Разходи за нощувка за 2 души: 388.17 паунда. За туристите столицата на Република Ирландия предлага много атракции и паметници, датиращи преди стотици години. Един от най-старите паметници е Дъблинският замък, който е построен през 1204 г. като отбранително съоръжение по нареждане на крал Джон, първият лорд на Ирландия.Кои са най-скъпите градове в Европа за туристи.

Другата емблематична забележителност на Дъблин е мостът Ha penny, метален пешеходен мост над река Лифи, който туристите често правят снимки. Името му е свързано с таксата за преминаване – половин пени, която навремето се е плащала. Когато е построен през 1816 г., мостът е бил първият железен над реката. Един от най-новите паметници на града е Музеят на писателите. Приносът на Ирландия към света на литературата се пази в този скромен, но привлекателен музей, който съхранява данни и книги за три века ирландска литература, както и експозиции, показващи живота, произведенията, материалите и личните вещи на някои от литературните икони на страната – от Уилям Бътлър Йейтс до Франк Маккоурт.

5. Венеция, Италия. Разходи за нощувка за 2 души: 423.03 пуанда. Архитектурният облик на града се формира през разцвета на Република Венеция през XIV-XVI век. Заедно с лагуната, той е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Венеция е голям туристически и научно-образователен център, а икономиката му се основава на туризма и занаятите (изкуство от стъкло на остров Мурано, изящните дантели на остров Бурано, многобройните мозайки в целия град).

4. Копенхаген, Дания. Нощувка за 2 души: 470.60 паунда. В целия свят Копенхаген е известен като град на разказвача на приказки Ханс Кристиан Андерсен. Датската столица гостоприемно посреща туристи от различни страни и се смята за най-посещавания град в Скандинавия.

Копенхаген има много тесни улички, зелени паркове и добре оборудвани алеи. Столицата на Кралство Дания е един от най-старите европейски градове. В историческия му център са запазени много интересни храмове, замъци, дворци и музеи.

3. Рейкявик, Исландия. Разходи за нощувка за 2 души: 509.64 паунда. Столицата на Исландия е наричан още „туристическата врата“ на страната, известна и като най-северната столица на света. И въпреки че градът е най-големият на острова, той може да бъде обиколен за по-малко от ден.

2. Осло, Норвегия. Разходи за нощувка за 2 души: 510.47 паунда. Поради големия брой културни обекти, Осло е любима туристическа дестинация. Едно от най-посещаваните места е замъкът и крепостта Акерсхус, които на практика се свързват с основаването на града. Има няколко музея, свързани с военната история на Норвегия. Сред музеите особено популярни са музеите на изкуството, както и музеите, разказващи за времената на викингите.

Втората най-посещавана туристическа атракция в Норвегия е шанцата за ски скокове Холменколен. Сред парковете, които се препоръчва се посетят скулптурния „Вигенланд“, в който са изложени 227 скулптурни групи, създадени от най-известния скулптор на Норвегия Густав Вигеланд.

1. Амстердам, Холандия. Разходи за нощувка за 2 души: 534.51 паунда. Многото атракции, след които са: Националният музей (Rijksmuseum), музеят на художника Винсент Ван Гог, Ермитажът на Амстердам, кварталът с Червените фенери (De Wallen), Музеят с восъчните фигури на Мадам Тюсо и други привличат годишно около 4.2 милиона туристи. По каналите на Амстердам има много плуващи къщи, които се ползват от собствениците им за уикенда или по празниците, и не само от Холандия.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *